payday loans
image image image image

Alarmsysteem en signalisatie

Een alarmsysteem zelf is niets zonder bijhorende signalisatie. Deze signalisatie waarschuwt u (of anderen) als er iets mis is, zodat de nodige actie ondernomen kan worden.

We kunnen de signalisatie van het alarmsysteem onderverdelen in 2 groepen: Luid alarm en stil alarm.

Alarmsysteem signalisatie: Luid alarm

De binnensirene waarschuwt u meteen bij onraad. Deze signalisatie van het alarmsysteem wordt centraal in de woning geplaatst, en blijft loeien zolang het alarmsysteem niet wordt uitgeschakeld.

De buitensirene is, naast een sirene, ook voorzien van een flits. Wegens verplichtingen van de wetgeving omtrent alarmsystemen wordt dit alarm na een aantal minuten automatisch uitgeschakeld door het systeem zelf.

Deze alarmsignalisaties zijn niet alleen krachtige sirenes die voldoen aan alle geldende milieu en veiligheidseisen omtrent alarmsystemen, maar kunnen ook aangepast worden aan de esthetische vormgeving van uw woonst. Zo zijn ze verkrijgbaar in allerhande soorten behuizingen en kleuren van lichtflitsen. Dit alarmsysteem heeft ook allerhande beveiligingen tegen sabotage en vandalisme, dankzij de sabotagedetectie en het robuuste stalen binnendeksel.

Alarmsysteem signalisatie: Stil alarm

Naast de signalisatie door middel van een sirene, is het ook mogelijk om het alarm via het telefoonnet door te sturen naar derden. Deze melding beperkt zich niet alleen tot inbraakbeveiliging, maar signaliseert ook stroomuitval, sabotage, brand, ...

Een meldkamer (bijvoorbeeld Oktopus) registreert uw alarm 24 uur per dag 7 dagen per week. Zij waarschuwen de politie en een aantal waarschuwingsadressen per telefoon.

In plaats van het alarm door te sturen naar een meldkamer kan u kiezen voor het verwittigen van familie of kennissen. Dit kan door gebruik te maken van een vocale kiezer met 6 of meer boodschappen.

Combineer inbraakbeveiliging met domotica!